Ga naar de inhoud

Duin- en Bollenstreek denkt na over toekomst landelijk gebied

17 september

Hoe ziet u de toekomst van uw leefomgeving? Laat het ons weten!

Het gebied in de Duin- en Bollenstreek biedt veel moois: Zee, duinen, strandwallen, bollenvelden, polders, landgoederen, trekvaarten en de Kagerplassen. Tegelijkertijd staan de gemeenten voor grote uitdagingen, zoals ruimte maken voor wonen, duurzame energie, klimaat, agrarische activiteiten, economie, recreatie, natuur en mobiliteit. Daarom zijn er keuzes nodig over hoe we de ruimte in gebied gebruiken. Zo kunnen we ook in de toekomst behouden wat de regio mooi en leefbaar maakt. Daarom maken we samen met Lisse, Katwijk, Noordwijk en Teylingen een toekomstvisie en bijbehorend uitvoeringsprogramma.

We zien een grote opgaven en willen met elkaar naar de toekomst kijken. Welke richting willen we op? Welke keuzes moeten er gemaakt worden? En vooral om te kijken naar het gebied als geheel en niet per gemeente. De opgaven van deze tijd zijn groot. Het is belangrijk om over de toekomst na te denken en met elkaar in gesprek te gaan. We hebben te maken met veranderingen in het klimaat, voldoende water, de waterkwaliteit vragen om aandacht en we zullen moeten investeren in innovatie om ook economisch een bloeiende streek te houden. Goed om ook van inwoners te horen hoe zij kijken naar deze opgaven en de toekomst.
 

Vragenlijst

De afgelopen maanden zijn er bestuurlijk en met een aantal inwoners, ondernemers en organisaties gesprekken gevoerd. Maar we willen van meer inwoners weten hoe zij denken over de toekomst van hun leefomgeving. Van dinsdag 17 september tot en met zondag 29 september kunt u daarom een vragenlijst invullen. Er is ook een aparte peiling speciaal gericht op jongeren. Het doel is om inzicht te krijgen in de thema’s en keuzes die inwoners belangrijk vinden voor de toekomst van het landelijk gebied. 

 

Resultaten en bijeenkomst

De resultaten van de online peiling zullen na afloop van het onderzoek op de websites van de gemeenten beschikbaar zijn. Op 8 oktober organiseren we met de andere gemeentes een bijeenkomst voor inwoners, ondernemers en organisaties om verder te praten over de toekomst van het landelijk gebied. In de vragenlijst kunnen inwoners aangeven dat zij geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan deze bijeenkomst. Als er te veel aanmeldingen zijn dan wordt er een selectie gemaakt.

Ga naar het begin